Gels in Zuid Afrika

Vakantie vieren!

Hallo Hallo!

Hier weer een berichtje vanuit het inmiddels zonnige zonnige Zuid Afrika! Met zo'n 25 graden doen we het een stuk beter dan jullie koude winterse weer! Maar ach het heeft beide wel wat! Omdat het hier zo lekker zonnig is wordt er ook niet zoveel gewerkt, beetje vakantie vieren! Maar ach daar had deze studiereis ook al veel trekjes van.

Vorig weekend heb ik namelijk geskydived, zoals op de foto's al te zien is! Dit was echt zo gaaf.. na een uur of vier te hebben gewacht op alle anderen die voor me sprongen werd ik dan eindelijk in een heel heel klein vliegtuigje gezet! Na een half uur vliegen waarin ik ondertussen heb genoten van het prachtige landschap, de steeds kleiner wordende huisjes en de verschillende lagen van het wolkendek waren we belandt op zo'n 3,5 km. Vastgebonden aan een ervaren skydiver hing ik met mijn benen onder het vliegtuig, mijn billen voelden nog net het randje van het vliegtuig en ik keek in een gigantisch gat maar ooh zo mooi deze wereld! Prachtig.. en toen AAAAAAAAAAHHH een heerlijke vrije val van zo'n 30 seconden! Echt zo gaaf.. veel te snel ging de parachute open en zweefden we in alle stilte, vrede en schoonheid van deze wereld in de lucht en door het wolkendek. Prachtig.

Daarnaast zijn we dat weekend ook nog naar Port Elisabeth geweest. Dit is een grote stad hier ongeveer twee uren vandaan. Hier hebben we een stadium van het WK bekeken, helaas werden er geen tours gehouden maar het was al leuk om te kijken waar al die duizenden supports straks komen te zitten. Ze zijn nu nog overal druk bezig met de infrastructuur en van alles wat er meer bij komt kijken. Voor de rest hebben we een grote shoppingsmal leeg geshopt, wat hot spot bekeken en over de boulevard gelopen. In de avond stond Sinterklaas voor de deur met een klein cadeautje voor iedereen met zeer creatieve hilarische gedichten. Kortom een zeer geslaagd weekend.

De week bestond maar uit drie werk dagen hierin zijn we toch nog wel behoorlijk druk bezig geweest met ons project. We hebben spelletjes gemaakt, rapporten geschreven en een middag met de oudjes een activiteit gedaan. Deze activiteit was heel simpel het zoeken van wandelstokken. Maar wat een plezier, en het idee dat ze er al even uit waren was top! Op een gegeven moment moest een van de oude mannetjes plassen. Omdat deze meneer in een rolstoel zit, half doof, half blind en vel over been is moest hij hier bij worden geholpen. Drie dames hielpen hem uit de rolstoel en hielden hem vast, een van de andere oudjes hield zijn kleine man vast. Tsja, akelig gezicht. Dit liet me wel de nood van verzorgingstehuizen hier zien. Niet alleen voor ouderen maar ook voor gehandicapten en noem maar op.

Donderdagmiddag zijn we vertrokken naar Schotia, dit is een natuurpark waar leeuwen, neushoorns, nijlpaarden, impala's, giraffes, zebra's, springbokken, Zuid Afrikaanse kangaroes, gnoes en noem maar op rond lopen in het wild. Hier hebben we in de middag en 's avonds in het donker een tocht door heen gemaakt. Dit was helemaal super! Daarna hebben we onder de sterrenhemel geslapen. We zouden dit eerst doen tussen de leeuwen en alle andere dieren maar omdat de leeuwen al vijf dagen niet hadden gegeten was dit niet vertrouwd. Maar desondanks zijn we achter de hekken in slaap gevallen met het geluid van brullende leeuwen en het smeulen van het kampvuur. Zeer geslaagd! Bij het zien van de neushoorns in dit park kwamen we erachter dat we in de eerste week dat we hier waren, in Double Drift, een zwarte neushoorn hebben gezien. Deze neushoorns zijn veel gevaarlijker en moeilijker te spotten en wij reden toen zomaar langs een zwarte neushoorn en het was gelijk de eerste neushoorn die we ooit hebben gezien! Wat een toeval en maar goed dat we toen hard zijn weggereden, nog steeds een veelbesproken moment trouwens!

Na de nacht in Schotia te hebben doorgebracht hebben we in de ochtend nog een tour door het park gedaan. Hier kwamen we een groep giraffes tegen en whauwh wat zijn dat fascinerende dieren. Eindelijk hebben we nu alle dieren in het wild gezien die we graag wilden zien inclusief de Big Five; Olifanten, Neushoorns, Leeuwen, Cheetha's en Buffalo's. Maar mijn nummer één is toch de giraffe! Met een voldaan gevoel zouden we dan eindelijk wegrijden richting ons volgende uitje, een weekend Jeffreys Bay!

Maar.. helaas was de accu leeg. Haha, de lichten hadden de hele nacht gebrand, heel slim. Gelukkig konden de rangers dit probleem zo oplossen dus binnen vijf minuten waren we alsnog op weg naar Jeffreys Bay. Jeffreys Bay is een klein plaatsje aan de kust voorbij Port Elisabeth met een prachtig strand, mooie boulevard en heel veel blanke mensen. Hier hebben we het hele weekend heerlijk gerelaxed. Op het strand gelegen, gezwommen, gestapt, lekker gegeten, schelpjes gezocht, geshopt en dat was het ook alweer. Zondagochtend zouden we dan eindelijk gaan surfen maar toen was het helaas slecht weer. Langzaamaan begon het harder te regenen en toen zijn we maar in de auto gestapt richting huis.

Deze week gaan we nog even druk bezig met ons project. We hebben deze week gebombardeerd tot schoonmaak en fixing up van het House of Happiness. Dus lekker poetsen en daarnaast moeten we nog even wat rapporten schrijven en dan zit deze week er ook alweer op. Zaterdagochtend vertrekken we voor onze vakantie! Richting Capetown langs de gardenroute. Kerst gaan we in Mosselbay vieren op het strand en oud en nieuw in Capetown. Twee weken lang lekker strand hangen, bungeejumpen, kajaken, surfen, Hillsong church, Tafelberg, Robben Island en ga zo maar door. Dus dat beloofd nog wat; ik heb er in ieder geval zien!

Veel plezier allemaal met jullie kerst, oud en nieuw, vakantie, de kou en hopelijk sneeuw! Bedankt voor jullie reacties het is erg leuk om die allemaal te lezen.

Gelske

Freddy

Hee Gels. Leuk om je verhaal weer door te lezen. Geweldig dat je dit allemaal mag meemaken. Geniet ervan Gels. Hoop dat je een fantastische vakantie mag hebben. Geniet ervan.

leafs Freddy

piter

mooie verhalen jer(Y)
mar mast der nog mar een mooie tiid geniete

gr. piter.

ome willem

Wer een prachtig verhaalvooral dat je aan het skydiven hebt meegedaan aan alles kan je merken dat je volop geniet maar dat je de realiteit van het leven van de gewone man/vrouw ook niet vergeet Akke en ik wensen jullie GEZEGENDE KERSTDAGEN en een voorspoedige jaarwisseling

melle en annie ut de harkema

wij hebben lekker veel sneeuw.
dus misschien na een lange tijd weer een witte Kerst
Jij hebt in ieder geval een warme Kerst.
Folle lok en seine yn 2010.
Ps Wij zien hier de reeen ook door de sneeuw lopen !

heit en mem

hey lieverd, hele fijne kerstdagen toegewenst daar in het zonnige Afrika, jullie zullen wel op het strand liggen, hier begint het te dooien. We hebben al mooie kerstnachtdiensten gehad met dans, toneel en zang.
Groetjes en liefs

Sjouke

Heey famke;)

Hoe gaat het? Met mij gaat hier alles dikke prima! Mooi al je reisverhalen joh! Echt vet gaaf om allemaal te lezen wat je allemaal doet en hoe je het allemaal beleefd! Geniet er nog maar van!
Apart he dat wij hier winters weer hadden en jij lekker op het strand ligt met 25 graden! Frankrijk gelijk daaroh:P haha...
2e kerstdag waren we weer op stap in 4bras!! En Marja en ik zeiden al tegen elkaar! jammer dat Gelske hier niet is, dat had het toch nog completer gemaakt! Vanavond oud en nieuw vieren met zijn allen. en in gedachten ben jij er natuurlijk ook bij! Ik hoop dat jullie daar ook een vet mooi oud en nieuw mogen beleven!! Veel zegen nog voor het komende jaar en ik spreek je snel weer!

Groetjes daar.

Liefs Sjouke

Harm en Dieuwerke

Wij wensen jouw een voor spoedig 2010
de groetjes

aant

heel gels ik had je al een sms gestuurd maar hoorde van freddy dat je normale 06 nummer gewoon thuis ligt. hopelijk heb je het daar super naar je zin.en beleef je daar leuke dingen. wij zijn vanavond even naar de bethel geweest je hebt wat gemist ahah. hoop dat je daar een super tijd hebt

kus aant